Maailma on paha paikka – tästä ei varmaan tarvitse mainita tässä tekstissä yhtään esimerkkiä, sillä se ei sivua ollenkaan aihettani. Myönnän myös, että melankoliassa pyöriminen voi olla ajoittain omaa ihmisyyttä avaavaa ja luovuuden lähteenä toimivaa, mutta loppujen lopuksi tehotonta ajan haaskausta ja itsensä ruoskintaa.

Jos luet tätä, sinulla on asiat valtavan hyvin, vaikka olisitkin mittareillamme syrjäytynyt.

Osaat lukea. 
Sinulla on internet-yhteys käytettävissäsi.
Tämä teksti ei ole joutunut viranomaisten sensuroitavaksi, sillä se sanoo maailman olevan paha paikka.


Olen tullut siihen tulokseen, että onnellisuutensa tekee jokainen itse. En voi, etkä voi, odottaa, että se tuodaan eteesi juuri sellaisena kuin olet halunnut. Itse tietää parhaiten, mitä pohjimmiltaan elämältään haluaa. Harvan kuitenkaan tekee onnelliseksi piehtaroiminen melankolisuudessa.

Tulisi arvostaa asioita, joita sinulla on, ja joita ympärilläsi tapahtuu.

Meillä on tulossa demokraattiset eduskuntavaalit, joissa saamme valita harvinaisen kirjavasta ehdokas- ja puoluekannasta, kelle annamme äänemme. Kraanasta tulee hyvää vettä – tuskin on nälänhätä? Ei minulla ainakaan.

Olen harkinnut onnellisuussiivilän hankkimista. Niitä on eri kokoisia – voit valita, kuinka paljon haluat eteesi näyttäytyvää todellisuutta suodattaa. Kun räntää tuulee piiskaavasti naamaasi vaakatasossa edetessäsi kohden lähikauppaasi tililläsi 1,55 euroa ja pulsu tulee pummimaan viimeistä tupakkaasi, filtterin on hyvä olla tiivis. Uskon siivilöiden parantavan elämänlaatuani. Sen hankkiminen on vain pirun hankalaa.

Sillä sinä itse suodatat todellisuutesi, ja se vaatii ajoittain paljon työtä. Useimmilla meistä on jokin aihe, josta voi olla onnellinen.

Minulla on kaksi jalkaa, kaksi kättä, silmät, suu ja nenä, isä, äiti, kaksi veljeä ja sisar. Ne saavat toimia välillä niin raa’alta tuntuvan elämänmenon siivilänä, jotta voin olla onnellinen.

Ehkä maailmasta tulee parempi paikka, jos uskallamme olla onnellisia siitä, mitä meillä on – ehkä ei. Onnellisen elämä on kuitenkin varmasti parempi paikka kuin onnettoman.

IMG_2255.jpg