Viimeksi kirjoitin fitness-buumista, jonka toivoin painuvan takaisin Arnold Schwarzenegger -fanipiireihin. Tunnustan kuitenkin, että kehonmuoto, joka on fitnessbuumeilijan hakusessa, on terveempi kuin aiemmin 1990-luvulla tavoiteltu anorektisuus. Naisihanteet vaihtuvat – toivon, että pian olisimme kyllin viisaita tajuamaan, että voimme hyvin elää ilman yhtään naisihannetta.

 

Olen tavannut elämäni aikana useita miehiä, joita olen kuulustellut heidän naismieltymyksistään. Lähteeni luotettavuuden puolesta ei ehkä puhu se, että tutkimus on tehty usein baareissa tai vain muuten hyvin epävirallisissa merkeissä, ja kuulustelluilla on saattanut olla tavoitteenaan miellyttää kyselijää. Kaikki materiaalini keruuhun tietämättään osallistuneet olivat kuitenkin miehiä, suurin osa 18-35 -vuotiaita ja fyysisesti terveitä.

 

He kertoivat, että kaunis nainen on itsevarma, terve ja huumorintajuinen.

 

Ulkoisista seikoista kysyttäessä muodokkuus, normaalipainoisuus – he eivät osanneet kertoa tarkkoja kilomääriä – ja hymyilevät kasvot olivat kaikkia miellyttäviä piirteitä.

 

Yritän keräämälläni informaatiolla todistaa, etteivät naisten kokemat ulkonäköpaineet läheskään täysin ole miesten syytä. Naistenlehtiä kirjoittavat käsittääkseni naiset, ja nämä naistenlehdet käsittääkseni vaikuttavat naisten naisihanteeseen. Harvaa miestä kiinnostaa naisen kuppikoko. Miehen pitävät tisseistä. Ja vaikka he lukevatkin pornoa, harva pitää sitä todellisena – surullinen ja tiedostettu tosiasia on, etteivät kansikuvatytöt astu raameistaan ulos ja ota kontaktia. Sen sijaan tuntuu, että naiset saavat haukkua miehiä ja asettaa heille miehisyyttä koskevia kriteereitä. Kun noudatamme olettamiamme ja toinen toisillemme luomia paineita, luomme niitä itsekin, eikä nais- tai miesihanne kehity nykyisestä yhtään terveemmäksi.

 

Fakta kun on, että vaikka harvoin suuri osa väestöstä olisi vastannut aikansa kauneusihannetta, ihmisiä on kuitenkin lisääntynyt maapallolla huomattava määrä. Tästä voinemme päätellä, että olemme täysin kelpo nisäkkäitä ilman muodokasta peppua, kapeaa vyötäröä tai suurta povea – kunhan alapää pelaa, homma on hoidossa.

 

Ketä varten yritämme muokata itseämme mielissämme häilyvää ideaaliolemusta kohti?

 

Miksi haluaisit jonkun, joka ei halua sinua sellaisena kuin olet?